14 km schema: marathon loop tips!

Je gaat de marathon lopen? En je wilt je goed voorbereiden op deze magische en lange afstand. Je komt uit bij het 14 km schema van Sportrusten. Op hartslag trainen en korte duurlopen. Je kan niet geloven dat je met dit schema de marathon kan lopen. Hieronder geven we je de voordelen van dit revolutionaire schema.

This is Running traint al langer met het 14 km schema van Sportrusten. Zij hebben al veel lopers naar de eindstreep van de marathon begeleid. Dit schema heeft zich voor hen dubbel en dwars bewezen. Zij werken elk jaar met grote groepen naar de marathon toe. Elk traject start met een hartslagtest, ook wel de veldtest genoemd. Met deze test wordt de hartslag bepaald waar elke hardloper mee gaat trainen gedurende het schema.

Het 14 km schema gaat uit van korte duurlopen. Dit is een groot voordeel voor veel hardlopers die druk zijn in hun privé en zakelijke leven. De duurlopen worden allemaal gedaan op hartslag. Dit is de hartslag waar elke hardloper optimaal op zijn vetten en suikers loopt. Ook wel de brandstoffen van het lichaam om inspanning te kunnen leveren. Bij deze hartslag worden vooral de vetten aangesproken, omdat deze oneindig zijn. Je traint dus optimaal en je loopt nooit teveel km’s. Hierdoor is het schema totaal niet blessuregevoelig.

Sportrusten heeft met het 14 km schema ook veel rust en herstel ingebouwd. Wat belangrijk is om je lichaam voor te bereiden op de afstand van de marathon. Rust wordt gezien als training. Sterker nog: zonder rust kan het lichaam niet herstellen en wordt het niet sterker. Optimale rust zorgt daarnaast ervoor dat de kwaliteit van de volgende training ook weer optimaal is.

Een ander voordeel is dat je bij dit schema in meerdere hartslagzones traint. Vier trainingen in drie hartslagzones. Hierdoor geef je je lichaam optimale prikkels, waardoor je niet alleen conditioneel ontwikkeld, maar ook je snelheid. Je maakt een enorme progressie mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *