Een spinning bike maakt je klaar voor de lente

Het is al bijna Kerst, het kwik zakt en de donkerste dag van het jaar komt eraan: de winter- en feestdagenperiode is niet de beste tijd om te sporten. Het komt er vaak niet van vanwege drukte, het weer nodigt niet uit om lekker buiten te gaan trainen of te wandelen of je zit in een winterdip. Echter, sporten is wel immens belangrijk: je voelt je er fitter door, je krijgt meer energie en het is gewoon simpelweg essentieel voor jouw gezondheid. Het is begrijpelijk als je het sporten simpel wilt houden, maar wel veel calorieën wilt verbranden: kies dan voor een spinning bike. Waarom? Lees gauw verder!

Spinning bike vs hometrainer

Je kent een hometrainer vast wel: het lijkt namelijk erg op een spinning bike, maar is wel degelijk anders. Het gaat voornamelijk om de doelen die je kunt behalen met hulp van de twee apparaten. Zo is een hometrainer wat meer gericht op comfort en wordt het door velen in de sportschool gebruikt als warming-up. Maar je kunt er natuurlijk veel meer mee doen: het is ook uitermate geschikt om conditie mee op te bouwen, te revalideren of af te vallen. Een spinning bike daarentegen gaat veel verder: deze is bedoeld voor echt intensieve trainingen. Je kunt je zelf er dus helemaal mee afmatten. Met een spinning bike bereik je doelen als vetverbranding, versterken van de bovenbeenspieren en het opbouwen van conditie.

Thuis rondes fietsen

Ben je een wielrenner of houd je wel van lange rondes fietsen? Dan is een spinning bike ideaal. Spinning verveelt nooit en je kunt bijvoorbeeld één lange work-outsessie doen of meerdere korte intensieve trainingen op een dag. Tijdens het sporten kun je de weerstand constant verhogen of verlagen. Hierdoor train je verschillende soorten spiergroepen en moet je op sommige momenten harder werken. Dit zorgt voor conditieverbetering. Als je dit een paar maanden doet, kom je sportief en fit de winter door en ben je helemaal klaar voor het zonnige weer in de lente om lekker te genieten van een borreltje. Bekijk het aanbod spinning fietsen op de website van Fitness Delivery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *