Stimuleer de vitaliteit op de werkvloer

vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit is de kracht en energie waarmee mensen fysiek, emotioneel en mentaal in het leven staan. Op de werkvloer is het erg belangrijk dat iedereen hier goed mee omgaat. Het is dus voor een bedrijf goed als dit gestimuleerd wordt op de werkvloer. Er worden bij Iboya Training meerdere programma’s aangeboden om de fysieke en mentale fitheid te verbeteren van de mensen binnen je bedrijf. Voor bedrijven is het belangrijk dat het ziekteverzuim wordt geminimaliseerd. Ook vinden veel bedrijven het belangrijk dat de productiviteit erg hoog ligt zonder dat hier burn-outs door ontstaan. De vitaliteit op de werkvloer verbeteren kan dan soms erg belangrijk zijn om dit tegen te gaan.

Wat is vitaliteit?

Bij vitaliteit gaat het om de drie centrale begrippen: Motivatie, energie en veerkracht. Bij motivatie gaat het om doelen stellen die je wilt bereiken. Energie draait om hoe energiek je ergens mee bezig gaat wat je belangrijk vindt en veerkracht is de kracht waarmee je een bepaalde periode door kan komen en hoe je omgaat met de ups en downs. Deze drie factoren helpen erbij om makkelijk door het leven te komen. Wanneer je een vitaal persoon bent kan je makkelijk schakelen wanneer je tegen een probleem aan loopt. Ook zal je gedrevener kunnen werken en zal je een stuk productiever zijn. Dit allemaal is ook belangrijk op den werkvloer.

Waarom is vitaliteit belangrijk op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer kan een erg belangrijke rol spelen binnen een bedrijf. Zo bepaald het voor veel werknemers de productiviteit. Wanneer medewerkers veel energie in hun werk kunnen steken zul je dit al gauw merken. Het zal bijdragen aan een gezonde organisatie en werksfeer. Er zijn veel verschillende aspecten die kunnen bijdragen aan een beter vitaliteit op de werkvloer. Zo worden er ook veel programma’s aangeboden voor bedrijven waar er verbetering hierin nodig is. Workshops om thuis en op werk beter tot rust te komen om vervolgens een betere visie te krijgen op je doelen. Dit zal ook de weerstand en het waarderings gevoel van medewerkers verhogen. Al deze onderdelen zijn belangrijk om een bedrijf optimaal te laten lopen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *