Waar moet je op letten bij het kopen van een step voor je kind?

Steppen, wie heeft het vroeger niet gedaan? Als kind is er tenslotte niets zo heerlijk als op je step rondscheuren en de wereld ontdekken.

Bovendien is het voor kinderen een goede manier om aan het evenwicht te werken. Je bent immers stabieler dan op een fietsje, doordat je voortdurend een voet aan de grond hebt. Daarmee is het dus een ideale manier om je kind zich te laten voorbereiden op het leren fietsen. Maar hoe vind je de juiste step voor jouw kind? Hieronder vind je een aantal dingen om rekening mee te houden.

Elektrisch of niet?

Elektrisch steppen is in opkomst en dus wordt ook de kinder elektrische step steeds populairder. De eerste keuze waar veel mensen dan ook voor komen te staan is die tussen een elektrische of niet-elektrische step.

Hierbij is het vooral belangrijk om in je achterhoofd te houden dat elektrische steps officieel niet mogen worden gebruikt op de openbare weg. Alleen op je eigen terrein mag je kind er dus helemaal “legaal” op rijden.

In de praktijk zullen weinig politieagenten een kind op een elektrische step die maximaal 10 kilometer per uur haalt, een bekeuring geven. Toch is het natuurlijk goed om je bewust te zijn van de regels op dit gebied.

Hoogte

Ook de hoogte van de step is natuurlijk van groot belang. Een te lage step zorgt voor een oncomfortabele houding, terwijl een te hoge step moeilijk te besturen is en dus leidt tot sneller vallen.

Houd voor een juiste stephoogte aan de het stuur tussen heup en middel uit moet komen. Dat is dus eenvoudig na te meten. Bij iedere step die je online bestelt staat vrijwel altijd ook de hoogte van het stuur vermeldt.

Soort step

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met het soort step dat het beste past bij wat het kind in kwestie ermee van plan is. Zo heeft een stuntstep kleinere wielen en een lager stuur, voor grotere wendbaarheid. Ook de space scooter is tegenwoordig erg populair onder kinderen, maar wordt op een heel andere manier gebruikt dan gewone steps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *